Stationsplein 12 - Stay Focused
04
do, mrt
0 Nieuwe Items

foto: Duuve.nl | W.v.D ©

Streetart Arnhem
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

ARNHEM - Stationsplein 12 | Stay Focused | foto: WvD ©

Muurschildering van Dopie.DSK aangebracht op de zijgevel van "Holsboer Optometrie" aan het Stationsplein met huisnummer 12 in Arnhem. Een kleurrijke muurschildering van een stijlvolle bebrilde dame met tweekleurige ogen.

Redactie Duuve.nl  | 17-07-2020 10:23:01
Artikel delen:
advertentie

Stay Focused

Met een tamelijk laconieke maar ontspannen uitstraling blijft zij "in focus" (stay focused) naar alle passanten die haar maar wat graag aankijken. De tekst "Stay Focused" ter hoogte van haar hals is een passende slogan voor het pand waarop het prijkt. 

ARNHEM - Stationsplein 12 | Stay Focused | foto: WvD ©

Sationsplein 12 | Arnhem

Soort:
Ontwerp:
Locatie:
Datering:
Materiaal:
Nummer:
Collectie:

Street Art
Dopie.DSK
Stationsplein 12
11-03-2017
Verf (spuit)
Onbekend
Holsboer

Locatie

advertentie

Dopie.DSK

Geboren (1983) en getogen in Amsterdam waar hij al op jonge leeftijd werd gefascineerd door de vele graffiti`s in tunnels, op treinen, metro`s en wat al niet meer. Tijdens schooluren vond je hem niet in een klas maar eerder in een metrotunnel waar hij met verfspuitbussen in de weer was.

Wanneer zijn klasgenoten pauze hadden was de nuchtere Dopie wèl op het schoolplein te vinden; puur om zijn sociale contacten te onderhouden.

 

advertentie

"Dope Style Kings"

In 1988 werd het graffity artist collective "Dope Style Kings" (DSK) opgericht met voornamelijk Nederlandse artiesten maar ook internationaal. In de jaren `90 heeft dit DSK collectief naam weten te maken en hebben zij DSK op de internationale kaart weten te zetten.

DSK is inmiddels een internationaal handelsmerk voor vakwerk door vaklui.

Kleurrijk

De kleurrijke werken van de Arnhemse (graffiti) artist Dopie.DSK zijn inmiddels zo gewild dat in meerdere steden in Nederland (en ver daarbuiten) zijn werk te zien is. Het zijn hoofdzakelijk dieren die de hoofdrol spelen in zijn werk en met uitbundige kleuren tot leven worden verwekt.

Zijn "way of art" wordt alom geprezen en ook in Arnhem heeft "Dopie.DSK" in de loop der jaren de stad op tal van plekken weten op te fleuren.

Standplaats Arnhem

Momenteel opereert hij vanuit Arnhem en valt zijn stijl het beste te omschrijven als een combinatie van realisme en graffiti. Realistische afbeeldingen van (voornamelijk) dieren in felle en vloekende kleuren, kleuren die gewoonlijk in letters worden gebruikt.

Vroeger ging het in de tunnels om de kick en de adrenaline

Volgens Dopie zijn de mogelijkheden met dieren oneindig; elk dier heeft weer een andere textuur. Daarnaast houdt hij simpelweg van dieren en de natuur. Vroeger ging het in de tunnels om de kick en de adrenaline; nu gaat het om het resultaat.

Het resultaat geeft ook zeker zeker een kick maar in een heel andere beleving.

advertentie