Het kerstdiner trok tweehonderd bezoekers, met name ouderen. © DG

Dodenherdenking
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

DUIVEN - Stichting Kerstontmoeting Duiven-Westervoort heeft op tweede kerstdag wederom een diner georganiseerd in cultureel centrum De Ogtent in Duiven.

Er kwamen tweehonderd Duivenaren en Westervoorters op af. Sinds 2002 wordt het jaarlijkse evenement gehouden. „Het is bedacht door Johan en Maria Verweij", vertelt stichtingsvoorzitter Leon Ruesen. „Dit diner is een initiatief voor mensen die alleen zijn met kerst maar ook voor hen die in een sociaal isolement dreigen te raken."

Vergrijzing

Kerstontmoeting vierde het derde lustrum en deed dat met 204 aanmeldingen. „Meer dan ooit tevoren", zegt Ruesen. „Het geeft wel aan dat het diner leeft, maar ook dat Duiven en Westervoort vergrijzen. Toch zijn hier vandaag niet uitsluitend ouderen; ook jongere mensen hebben zich aangemeld."

Marga Bult

Bedrijf De Deel uit Beek van kok Marcel Beekman verzorgde de catering. Geserveerd werden een kipcocktail, een garnalenschotel, en tomatensoep met ciabatta en kruidenboter. Het buffet bestond uit stoofvlees, kipfilet, gebakken aardappels met spekjes, aardappelpuree, rodekool met stukjes appel, sperziebonen en stoofpeertjes. Als toetje werd chocoladepudding met een schildje opgediend. Zangeres Marga Bult trad op.