21
do, nov
0 Nieuwe Items

Evenementen
Typography
 • Smaller Small Medium Big Bigger
 • Default Helvetica Segoe Georgia Times
DUIVEN - 6/7/8 december 2019 | Horsterpark

Wie in het weekeinde van vrijdag 6, zaterdag 7 en zondag 8 december 2019 over de paden van het Horsterpark (gemeente Duiven, Liemers) loopt, stapt terug in de tijd. De tijd van schrijver Charles Dickens.

Redactie Duuve.nl | 02-08-2019 11:05:00
Artikel delen:

advertentie

Boeren, burgers en buitenlui

U komt boeren, burgers en buitenlui tegen die de tijd van Dickens werkelijk moeten hebben meegemaakt. Er lopen kastanje verkopers, schoorsteenvegers en schoenpoetsers rond, maar ook deftige notabelen en kantoorklerken. Zwervers bedelen om geld, boefjes stelen, kinderen zingen. Keurige dames en heren met hoge hoeden flaneren door de straten en buigen diep als de spectaculaire Dickensparade passeert.

filmclip: Dickens in de Liemers

Goede doelen

Door het organiseren van “Dickens in de Liemers” kunnen verschillende doelen worden bereikt, namelijk:

 • Nog meer variatie in de dagbesteding van de cliënten. Zij zullen gedurende het hele jaar nauw betrokken zijn bij de voorbereiding en uitvoering van het evenement.
 • Door de inkomsten van het evenement kan de aan de cliënten en de bezoekers van het Horsterpark, net dat beetje extra zorg worden geboden.
 • Doordat diverse organisaties uit de publieke en private sector worden betrokken bij het opzetten en de uitvoering van het evenement komt er meer begrip voor de mensen met een verstandelijke beperking.
 • Door de samenwerking wordt de binding tussen inwoners, verenigingen, maatschappelijke organisaties, overheid en het bedrijfsleven versterkt.
  Het neerzetten van een mooi sociaal maatschappelijk evenement binnen de Liemers, dat de komende jaren kan uitgroeien tot een blijvende activiteit.
advertentie

"Dickens in de Liemers" organiseren zonder vrijwilligers is in deze tijd niet meer mogelijk. Daarom kunnen we altijd enthousiaste vrijwilligers gebruiken die iets willen betekenen voor het sfeervolle evenement. Mensen die graag de handen uit de mouwen steken. Je bent van harte welkom!

We zoeken vrijwilligers!

Het "Dickens Vrijwilligers Team" is een groep mensen die een steentje willen bijdragen aan het evenement "Dickens in de Liemers". Ben jij vanaf nu de komende maanden beschikbaar, een paar uur in de week kan al genoeg zijn, of bereid om ons te helpen op 7, 8 en/of 9 december 2018?

We zoeken vrijwilligers voor:

 • Bouwteam Help je ons vanaf september 2018 met bouwen (timmeren, zagen, verven en het opbouwen van de tenten) in het Horsterpark?
 • Kleding/naaiteam Help je ons met het maken en/of herstellen van de kleding in het Horsterpark? Onder leiding van een zeer ervaren coupeuse verzorgt het team de kleding.
 • Groen-/decoratieteam Help je ons vanaf november 2018 met het maken van Dickens-kerststukken, Dickens- kerstbomen? Heb je groene vingers? Creëer je samen met vaste medewerkers de unieke Dickenssfeer? Wij zoeken voor 7, 8 en 9 december 2018 vrijwilligers die ons kunnen helpen met allerlei hand- en- spandiensten.
 • Facilitair team Help je mee met het schoonhouden van het terrein en de locatie waar alle Dickens-activiteiten plaatsvinden? Neem een vriend of vriendin mee. We hebben 10 facilitaire helpers per dag nodig!
 • Veiligheidsteam Help je mee het bezoek van "Dickens in de Liemers" in goede banen te leiden? Ben je makkelijk in de omgang met mensen en kun je onze bezoekers verwijzen naar de juiste parkeerplekken? Help je mee de veiligheid van het evenement te waarborgen?
 • Horecateam Help je mee met het verzorgen van eten en drinken tijdens "Dickens in de Liemers"? Op meerdere locaties wordt er eten en drinken verkocht. Hierbij kunnen we je hulp gebruiken.

Wat bieden wij jou?

Natuurlijk een gezellige teamsfeer en een mooie omgeving om in te werken. Verder is er van tijd tot tijd een hapje en een drankje beschikbaar. Meld je aan via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken., Facebook of bel naar het Theepaviljoen Horsterpark op 0316-282057.

bron: https://www.dickensindeliemers.nl/

Naast de vele vrienden van "Dickens in de Liemers", die het evenement als vrijwilliger zullen begeleiden, zijn er ook vrienden van Dickens die zorgen voor voldoende financiële/materiële ondersteuning.

Ondersteuning

Deze ondersteuning is erg hard nodig om het evenement te laten slagen. In deze tijden wordt er vaak een beroep gedaan op de ‘goodwill’ van de gemeenschap, bedrijfsleven en overheid. Steeds vaker zal er een overweging plaatsvinden tussen de investering en rendement. Maar, er zijn ook mooie kansen, het “Goed dat ik erbij was” gevoel!!

Het evenement "Dickens in de Liemers" heeft potentie en iets unieks te bieden:

 • Heeft een professionele uitstraling
 • Geeft drie dagen lang netwerk kansen
 • Heeft een bijzonder marketing concept

Wil je het evenement ondersteunen en vriend worden van "Dickens in de Liemers". Neem contact met ons op!! Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. is het e-mailadres.

Vriend van Dickens, pakket A

 • Groot bedrijfslogo op alle marketing materialen van het evenement "Dickens in de Liemers"
 • Groot bedrijfslogo als "Vriend van Dickens" in de Dickenskrant (speciale editie)
 • Groot bedrijfslogo als "Vriend van Dickens" op het vriendenbord van Dickens

€ 750,00


Vriend van Dickens, pakket B

 • Bedrijfslogo op alle marketing materialen van het evenement "Dickens in de Liemers"
 • Bedrijfslogo als "Vriend van Dickens" in de Dickenskrant (speciale editie)
 • Bedrijfslogo als "Vriend van Dickens" op het vriendenbord van Dickens

€ 500,00


Vriend van Dickens, pakket C

 • Vermelding op alle marketing materialen van het evenement "Dickens in de Liemers"
 • Vermelding als "Vriend van Dickens" in de Dickenskrant (speciale editie)
 • Vermelding als "Vriend van Dickens" op het vriendenbord van Dickens

€ 375,00


bron: https://www.dickensindeliemers.nl/

Tijdens Dickens in de Liemers wordt het Horsterpark in Duiven omgetoverd in de prachtige nostalgische Charles Dickens sfeer. Naast allerlei andere activiteiten wordt er ook een exclusieve Kerstmarkt gehouden. Dickens in de Liemers trekt gemiddeld 10.000 bezoekers.

Exclusieve producten

Voor deze markt komen uitsluitend artikelen in aanmerking die passen binnen het thema Charles Dickens en de Kersttijd. Hierbij kun je bijvoorbeeld denken aan de verkoop van Kerstdecoraties, Kerststukken, geschenken voor onder de boom, feestkleding voor het Kerstdiner en de jaarwisseling. Naast Kerst gerelateerde artikelen zijn ook ambachtelijk gemaakte spullen van harte welkom en kun je de markt gebruiken om je organisatie/bedrijf te presenteren.

Op het evenemententerrein van "Dickens in de Liemers" worden maximaal 50 kramen verhuurd. Op dit moment zijn er kramen beschikbaar.

Tarieven

Dickens in de Liemers is op vrijdag 7 en zaterdag 8 december van 16:00-21:00 uur en op zondag 9 december van 13:00-19:00 uur. De huurprijs van de kramen is € 50,- per dag en voor drie dagen is de prijs € 120,- totaal. Indien men een kraam afneemt bij Dickens, kunt u gratis een kraam tijdens de kerstmarkt in Westervoort krijgen. Er is een beperkt aantal "Dickens kramen". Deze worden op basis van inschrijving toegekend. Indien er meer inschrijvingen als "Dickens kramen" zijn zal een normale marktkraam toegekend worden.

Voor de voorwaarden zie Voorwaarden Kerstmarkt "Dickens in de Liemers"

Aanmelden voor een Kraam